Bach Bloesem Remedies

Het Bach systeem kent 38 remedies. Die zijn in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw allemaal ontdekt door dr. Edward Bach, een bekend bacterioloog, arts en patholoog. Elk van deze remedies hoort bij een fundamentele menselijke emotie. Mimulus bijvoorbeeld is de remedie voor als we ongerust of ergens angstig voor zijn. Als we kiezen voor deze remedie, helpt dat onze angsten te boven te komen.

Bachs crisisformule Rescue remedie
De traditionele remedie voor bij een crisis, paniek en of stress is de meest bekende van allemaal — en dat terwijl het eigenlijk helemaal geen "remedie" is!
In feite gaat het namelijk om vijf verschillende remedies:
·  Rock Rose
·  Impatiens
·  Cherry Plum
·  Star of Bethlehem
·  Clematis

Bach maakte dit mengsel voor noodgevallen en crisissituaties, de momenten dat er geen tijd is om zorgvuldig je eigen afwegingen te maken. Het kan worden gebruikt om je door momenten van stress heen te helpen, van een plotseling opkomende examenvrees tot de naschok van een ongeluk.

Het meest bekende fabricaat van de crisisformule wordt verkocht onder de merknaam Rescue. De crisisformule is bedoeld om problemen op te vangen die zich plotseling voordoen. Als je werkt aan een onderliggend probleem, of in feite elke dag gered moet worden, dan heb je meer aan een eigen combinatie van remedies, als oplossing op de langere termijn.

Een persoonlijk gesprek, uitleg over de remedies en
een persoonlijk samengestelde mix €45,-

Voor meer info over Bach Bloesem Remedies kijk je op: bachrescue.nl

Dr. Edward Bach
De grondlegger van de Bach Bloesem Remedies is Dr. Edward Bach.
Dr. Bach leefde van 1886 tot 1936 en was arts en homeopaat van professie. Hij geloofde dat de denkwijze en levenshouding van een mens een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en genezen van ziekte. Bach Bloesem Remedies zijn uit wilde bloemen en bloesems bereid. Er zijn 38 verschillende remedies. Elke lichamelijke klacht kunnen we koppelen aan een remedie, die ook weer gekoppeld is aan een emotionele en of geestelijke conditie.